Uutiset

Wasa Teaterin lastennäytelmässä lennetään ja taistellaan, mutta taustalla on rohkaiseva sanoma

Pormestari (Carola Sarén) kidnapataan ja sudet pitävät vartiota.
Pormestari (Carola Sarén) kidnapataan ja sudet pitävät vartiota.
Kuva: Linus Lindholm
  • Laura Krohn

Handbok för superhjältar Wasa Teaterissa. Käsikirjoitus Elias Våhlund & Agnes Våhlund, ohjaus Agneta Lindroos, dramaturgia Hanna Åkerfelt, lavastus ja puvut Marcus Olson. Rooleissa: Julia Johansson, Carola Sarén, Lina Ekblad, Tuuli Heinonen, Jakob Johansson, Tove Qvickström, Jon Henriksen ja Thomas Lundin.

Sinä et löytänyt tätä kirjaa, se löysi sinut. 9-vuotias Lisa (Julia Johansson) näkee kirjastossa kirjan, joka vastustamattomasti kutsuu luokseen.

Hän ei viihdy uudessa kaupungissa, johon on muuttanut siksi aikaa, kun äiti on pitkällä työmatkalla. Koulussa kolmen pojan jengi kiusaa.

Wasa Teater on tuonut näyttämölle ruotsalaiseen menestyskirjasarjaan, Handbok för superhjältar -teoksiin perustuvan näytelmän.

Vaasassa nähdään kirjoista ihka ensimmäinen näyttämösovitus, ja siksi ruotsalainen kirjailijapari Elias ja Agnes Våhlund saapui paikan päälle sitä katsomaan. Ja he pitivät näkemästään.

Eikä ihme.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lentokohtakset herättävät kunnioitusta

Näytelmä on toteutettu vauhdikkaasti, kekseliäästi ja taitavasti. Erityisesti lukuisat lentokohtaukset herättävät kunnioitusta.

Kirjan sivuilta esiin ilmestyvä supersankari (Tove Qvickström) opettaa Lisalle lentämisen taidon.

Näyttämöllä nähdään yleensä yksi huippukohta, jossa noustaan ylös, mutta tässä Lisa liitelee jatkuvasti sinne tänne ja vielä keskellä lavasteita. Se on vaatinut valtavasti suunnittelua, treenausta ja tarkan koreografian.

Käsiohjelmasta selviää, että näyttämöteknikko Conny Kull lavasteissa on se avainhenkilö, joka köydellä vetäen saa Lisan nousemaan ilmaan.

Toteutuksessa on käytetty konsultteina alan valtakunnallisia asiantuntijoita: Lentämisessä Iiro Heikkilää ja taistelukohtauksissa Antti Silvennoista, joka on opiskellut Vaasan Noviassa fyysistä teatteria.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tärkeä viesti sisäisestä voimasta

Lisa löytää supervoimansa ja auttaa kaupungin asukkaita monenlaisissa pulmissa. Kaupungissa on huomattu supersankarin toimet ja koulussa supistaan, kuka ihme tämä salaperäinen sankari oikein on.

Näytelmä on viihdyttävä ja etenee vauhdikkaasti. Varsinkin toisella puoliajalla on todella paljon toimintaa, kun pormestari on otettu panttivangiksi ja supersankari ystävineen suunnittelee hänen pelastamistaan.

Täysi salillinen alakouluikäisiä pysyi vaiti ja keskittyneenä penkeissään helposti koko näytelmän ajan.

Näytelmässä on myös tärkeä ja rohkaiseva viesti. Se kertoo lapsesta, joka löytää oman sisäisen voimansa hankalassa tilanteessa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka